Direct contact
033 2540 440
Blijf up-to-date
 • 19
  juni 2019

  Op vakantie - Internet op uw Mobiel

  Om gebruik te kunnen maken van data op een mobiele telefoon is het van belang dat een gebruiker de juiste instellingen in het toestel zet. Uit netwerkmonitoring blijkt dat bij veel gebruikers deze instellingen niet juist ingevuld staan. Binnen Nederland geeft dit niet direct problemen omdat wij een slimme configuratie in het KPN netwerk hebben gedaan. In het buitenland is deze configuratie echter niet aanwezig waardoor het mogelijk is dat u daar mogelijk geen dataverbinding heeft.

  APN Instellingen

  APN: internet.mvno.mobi
  Gebruikersnaam: mvno
  Wachtwoord: mvno

  Bij iOS is het belangrijk dat het veld LTE APN leeg is.

  Instellingen iPhone

  Instellingen Android

  Het kan noodzakelijk zijn om deze instelling een keer in Nederland én een keer het buitenland te doen vanwege de IMSI swap op de grens, waarbij het toestel soms automatisch de instellingen wist. Als de instellingen eenmaal in het buitenland goed zijn ingevoerd dan onthoudt het toestel deze gegevens automatisch.

  OTA Tool (Werkende internetverbinding nodig)
  Als hulpmiddel voor de configuratie kunt u ook de OTA tool gebruiken via http://ota.mvno.mobi. De meeste toestellen laten zich via deze manier op afstand configureren, echter zullen sommige toestellen alsnog handmatig van de juiste instellingen moeten worden voorzien. Houd er rekening mee dat er een werkende internetverbinding nodig is om bepaalde instellingen naar het toestel te kunnen downloaden.

  Datagebruik in Nederland

  Om binnen Nederland gebruik te kunnen maken van het datanetwerk kan het in sommige gevallen noodzakelijk zijn om ‘dataroaming’ aan te zetten binnen Nederland. De noodzaak hiertoe verschilt per toestel. Indien dit voor uw toestellen van toepassing is, maar u wilt niet dat uw medewerkers gebruik kunnen maken van data in het buitenland kunt, u dit uit laten zetten voor uw abonnementen. U kunt dan wel gewoon van data gebruik blijven maken in Nederland.

  Een netwerk selecteren in het buitenland

  Met STH Mobiel bent u ook in het buitenland uitstekend bereikbaar. Het kan soms wat langer duren voordat uw toestel het juiste netwerk heeft gevonden nadat u de grens bent gepasseerd of uit het vliegtuig bent gestapt. Om de wachttijd totdat u weer bereik heeft zoveel mogelijk te verkorten kunt u het beste het netwerk handmatig selecteren in plaats van dat u uw toestel het netwerk automatisch laat zoeken. Dit doet u via het instellingenmenu van uw toestel. Een alternatief is dat u uw toestel uit en weer aan zet of de vliegtuigmodus activeert en weer uit zet.

  Wisselen van IMSI (netwerkcode) via de SIM-toolkit
  Er wordt binnen het STH Mobiel netwerk gebruik gemaakt van 2 IMSI’s, een eigen IMSI voor gebruik in Nederland en de IMSI van KPN voor in het buitenland. Wanneer u de grens overgaat zal de IMSI wisselen van de eigen IMSI naar de KPN IMSI. Een geavanceerdere methode om de wachttijd totdat u weer bereik heeft zoveel mogelijk te verkorten is door handmatig van IMSI te switchen in de SIM-toolkit applicatie op uw telefoon.

  Android: Op uw telefoon staat een app genaamd SIM-toolkit. Open deze applicatie en ga daarna naar ‘roaming services”, klik op “change mode”, zet deze op “manual” en selecteer vervolgens “international’. Nu is de IMSI geswitched en dient u handmatig een netwerk te selecteren zodat u weer bereik hebt.

  iPhone: Ga in het instellingenmenu naar “telefoon” en kies ”Simapps”. Ga daarna naar ‘roaming services”, klik op “change mode”, zet hem op “manual” en selecteer vervolgens “international’. Nu is de IMSI geswitched en zal het toestel snel weer verbinding met het netwerk maken. Indien er niet direct verbinding met een netwerk gemaakt wordt kunt u handmatig een netwerk selecteren.

  Tethering (personal hotspot)

  Tethering (oftewel Personal Hotspot in iOS) is het verbinden van een data device (e.g. laptop) via je mobiele telefoon. Hierdoor maak je gebruik van de mobiele internet verbinding via de telefoon. Tethering wordt standaard ondersteund door STH Mobiel, echter is het belangrijk dat de APN-instellingen zijn ingesteld, wanneer u gebruik wilt maken van een personal hotspot via iOS. 

“Concluderend zijn we heel tevreden over STH, het is een goede partij”

Finitouch: R. Krijnen
Geef zelf uw reactie
daarom STH automatisering
 • Persoonlijke aandacht
 • Proactief meedenken
 • Verbinden en niet vastbinden
 • U staat centraal
 • Oplossingen op maat